Sunday, January 26, 2014

Inferno

Inferno (Oakham, UK). pdl 0,5 l. alc 4,4 %vol. Liigimääratlus: inglise hele eil. Ratebeer järgi 89 punkti ja beeradvocate pakub 87 (kuigi teisel juhul on jutuks 4,0%vol jook, nagu mh ka tootjalehel!?)

Tootjainfo: "This light igniting ale flickers complex fruits across your tongue leaving a dry fruity bitter finish smothering your thirst."

Kumera kaelaga keskmise suurusega pudel, moodsal kleep-etiketil tulemotiivid, mis peaks ilmselt peegeldama nimetust :) Erkvalge sõrmepaksune vahukiht on suuremulline ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on biskviitjas, meenutades rosina-küpsist.

Esmamekk on kergepoolne ja mõrkjas-magus. Keskmaitse rõhub taaskord bisviidile, seekord meenutades kaeraküpsist. Lõppmaitse on huvitavalt mõrkjalt puuviljane, meenutades kergelt värskeltpressitud apelsini- ja greibi-mahla segu. Järelmekk uhab keelepära kerge ja karge, greibise värskusega.

Kergepoolse kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-mõrkja buketiga mõnus kerge rüübe, mis on siiski enamat kui lihtsalt janukustutaja. Siia juurde sobiks grillitud köögiviljad.
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment