Monday, January 20, 2014

Whitstable Bay organic ale

Whitstable Bay organic ale (Faversham Steam Brewery, UK). pdl 0,5 l. alc 4,5 %vol. Liigimääratlus: inglise pale ale

Tootjainfo - aualt öeldes on väga keeruline öelda, mille poolest see Faversham variant erinev Sheperd Neame omast nüüd erineb. Nagu näikse, on lihtsalt viimane taastamas oma algset identiteeti ning võtab kasutusele esmase kaubamärgi. "A dark blonde organic ale imbued with delicate, sweet summer fruit and smooth soda bread undertones. Clean, crisp and, says the brewer, incredibly quaffable." Vanad versioonid said ratebeeris 33 ja beeradvocate järgi 73 punkti.

Keskmist mõõtu kõhukam reljeefkirjadega pudel. Valge, õrnalt kollakas vaht täidab 3/4 klaasist kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt merevaigune. Aroom on puhtalt linnaseline, tuues silme ette selle hetke, kui lõikad lahti heledate pilsnerlinnaste koti, lisandub ainult puhta ja mineraalse vee nüanss.

Esmamekk on kergepoolne ja vaevutajutavalt mõrkjalt linnaseline. Keskmaitse lisab seda puhast, kirgast ja omamoodi köitvat ühe-maitse-efekti, mida omal moel toonitab see karedavõitu vesi. Lõppmekk on biskviitjas, meenutades täistera "öko"küpsiseid, milles sõkalde osakaal on täpselt paras või isegi kriips sellest üle. Järelmekk on lihtne ja värske nagu kaluriplika, veidi mõrkjat meretuult kui käiks suust läbi.

Kergepoolse kehaga, keskmiselt karboniseeritud paletiga, mõrjas-magus buketiga ülimalt lihtne, kuid selles lihtsuses omamoodi võluv rüübe.. Sobilik koos värskelt püütud ja samas küpsetatud kalaga, mida pole ühegi ürdiga rikutud.
---------
pilt siit (vasakpoolseim)

No comments:

Post a Comment