Saturday, January 4, 2014

Hallertauk

Hallertauk (Alo Õlu, Eesti). pdl 0,5 l. alc 5 %vol. Liigimääratlus: APA?

Tootjainfo: "1,5 kg maltoosa, 500 g Demerara, 100 g Hallertau, 65 6 US Cascage 0 min, 2X dryhop (Perla + US Cascade, kokku 65 g). T-58. Alk (1.044-1.008)*131 ~5%"

Lihtne tehniline sildike. Valge suuremulline vaht täidab pool klaasist, kuid kaob üsna kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - tugeva häguga helepruun. Aroomis kõvasti värske niidetud muru lõhnalist humalat ning selle foonil tajutav maltoosa-hapukus.

Esmamekk on kergepoolne ja mõrkjas-hapu. Keskmaitses sügisõunte hapukus läbisegi veidi kõdunenud lehtede ja märja muruga. Lõppmekk muutub raskemaks, puiduselt tuhmiks ja kuivatatud Antonovka õunte mõrkjas-hapuks. Järelmaitse viskab sisse pisut vürtsikust, mis jääbki mõrkja värelusena keelepärasse jupiks ajaks.

Keskmisest kergema kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga humalane ja raskepärane rüübe. Sobilik koos grillvorstikesega.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment