Wednesday, August 26, 2015

Voldi Imperial Pils


Voldi Imperial Pils (Voldi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol.

Tootjainfo: "Sisaldab: Voldi talu allikavesi, odralinnased, pärm. Mõruduse annab Motueka ning aroomi Nelson Sauvin humal. Filtreerimata lager-tüüpi käsitööõlu.
Koostöös Funk-it-up Beverage CO'ga
IBU 40"

Väike lihtne pudel, kaheosaline tume sildindus. Kahesentimeetrine vahukiht on tihe, vägagi püsiv ja kõvasti klaasiseintele nakkuv. Õlle värvus - õrna hõljumiga tumedapoolne kuldne. 

Aroom mõjub põneval mitmekihiliselt. Algus on leebe magusakas vine, mis ulatub klaasist kaugele. Nina klaasi togates avaneb aga täidlasem, biskviitjas, rosinate ja astelpajumahla taoline pool.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse ütleb kõva häälega tere ja lööb laia lahtise käega patsi nii, et keel kergelt kirvendab. Lõppmaitse on veinine ja vinene, soe ja veidi kräämuline, siukese tubli külasepa olekuga, kes peale tööpäeva lõppu on lävepakule maha istunud, oma esimese õllelonksu võtnud, teeb krantsile pai ja vaatab heldinud pilguga sepapõllele maandunud lepatriinut. Järelmekkk ... ohjaaaa ... nüüd tunneb Gambrinus ära oma kunagise katse teha imperial pilsi ... see on veidike metalline ja hapukas, toorepoolselt mõrkjas ja rohmakas.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga JÄMME ja JÕULINE rüübe! Õlu kui külasepp. Imperial pils on küll laagertüüpi tegelane, kuid sedasori jurakas tahaks veel mõnda aega järelküpseda et pehemeda ja tõeliselt nauditavat taset saavutada. Praeguses küppsusastmes otse nõuab enda kõrvale rammusat singiviilakat.
----------------
pilt isetehtud

3 comments: