Tuesday, September 28, 2021

Beer Mail Raspberry Porter

Beer Mail Raspberry Porter (A. Le Coq, Eesti). prk 0,5 l. alc 6,5%. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Flavored" ja hinnang ei ole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Other" ja 2,51 punkti.

Tootjainfo: "Beer Maili sarja kuuluva eksklusiivse porteri tume ja viskoosne tekstuur on saavutatud tänu pruulimisel kasutatud karamell- ja röstitud linnastele. Koostises olev vaarikamahl teeb sellest mõnusa nautimise õlle.
IBU 23"

Keskmist kasvu purk, edeval sildil vaarikapea :) Tumekollane vaht täidab 3/4 klaasist, püsib väga kaua ja haakub mõnel määral ka klaasiseintele. Õlle värvus - ähmaselt punakas-pruun. Aroom on karamelline, kergelt röstine, mõõdukalt kuid äratuntavalt vaarikane. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ning hapu ja karamelline. Keskmaitse - röstine, kakaone, pähkline, viskoosne ja marjaselt/sõstraselt hapu. Lõppmaitse - mõrkjas-hapu, melass, pähkliküpsis, võirohkelt küpsetatud kodune vahvel vaarikamoosiga. Järelmekk on magus, röstsai ja pähklid, veidi põhjakõrbenud sõstramoos.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapu-mõrkjas-magus-hapu-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Porteri põhi on täiesti tunda, vaarikas samuti, millegagi pole liiale mindud, mitte millegi eest pole laita - no miks ta siis hea pole?
---
pilt isetehtud

1 comment: