Thursday, February 29, 2024

Basqueland - Dubbelganger

Dubbelganger (Basqueland, Hispaania) prk 0,44 l. alc 7,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dubbel" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Belgian Dubbel" ja hinnang 3,59 punkti.

Tootjainfo: "Basqueland’s first Belgian Dubbel. Our dubbel follows the classic form but finishes drier than traditional dubbels for exceptional drinkability. Looking for that Christmas quaffer to have by the fire? Look no further. You’ve found your Dubbelganger!"


Keskmist kasvu purk, sildil ... midagi üsna arusaamatut koos lõvipildiga :) Kollakas-pruunakas vaht täidab u poole klaasist, kuid on hõre ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom - väga hea vesi ja tume kommisuhkur

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - vesisevõitu, karamelline ja veidi karmilt puidune. Lõppmaitse muutub kõvasti hapumaks, isegi tiba happeliseks, kuid nüüd pääseva mõjule ka belgia pärmile omased kuivatatud puuviljad. Järelmekk - vürtsikas, kihelev (pigem tripel-tüüpi õllele omaselt), karamelline ... õõõõige õrnalt atsetoonine.

Keskmisest kergema kehaga, tugevaltkarboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magus-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Dubbel kui õllestiil on tore ja kena ja puha ... aga no paganama harva, kui selle kohta panetunud nokkija midagi äga vaimustunut saab öelda. See siin ongi lihtsalt dubbel. Ei midagi halba, aga ka ei midagi ülemäära kiiduväärset.
---
mõneti saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment