Monday, February 26, 2024

Varvar - Amazonas

Amazonas (Varvar, Ukraina) pdl 0,375 l. alc 14,0 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,27 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Barrel Aged Amburana Imperial Stout. Aged in native Ukrainian Mykulynetske whiskey barrels. Dark as the southern midnight, heady as a beautiful girl's kiss. Amburana gives its spicy hints of warm cinnamon, sun-warmed wood, and the oak barrel adds light vanilla. The bouquet is dominated by coffee, chocolate, alcohol and dried fruits. A boozy blend for a fun evening.
IBU 60"

Õilis pudelikuju ja veel õilsam sildikujundus. Sentimeetrine tumepruun vaht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - urjuhh-must.

Aroom. Hmmmm, miks tuleb esimese märksõnana pähe "muskus", teate küll, see paljude lõhnaõlide-salvide-misiganes baasaine. Muskus, mürr ja ambroosia. Eimateanküll, et need ei oma puutumust õlledega üldse, ega selle õllega konkreetselt, aga no ikkagi! Jaaaaaaa, ilmselt on see aromaatne Ladina-Ameerika puu, mis selle hurmuse taga on.

Esmamekk - raske, õline ja liköörine. Pekaanipähkli-liköörine? Kange, meeldiv ja eksootiline

Keskmaitse - parim kakaotuletis, mida suudad ette kujutatada. Rummikook võibolla? Rummikook šokolaadikreemi ja pähklivõõbaga?

Lõppmaitse - rosina-kakao-rummi-biskviidi-pähkli ristpistes naastkattes turmtuletis. Soe ja alkoholine. Pehme ja turvaline. Meeletult meelitav

Järelmekk. Röstitud kakaoküpsis kõlab totakalt, onju. Aga no vat paremat sõna ei oska praegu valmis küpsetada. Rummidžemmiga kaetud röstkakaoküpsis.

FANTASMORGASTILISELT hea ja kange ja kea ja tange. Kuratlikult ohtlik oma meeldivuses. Eksootiline. Vana Gambrinus tahab nüüd saada võimalust nuusutada amburanat!
---
ei ole kahjuks saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment