Monday, February 26, 2024

Basqueland - Gilda

Gilda (Basqueland, Hispaania) prk 0,44 l. alc 6,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole eel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "IPA - New England / Hazy" ja hinnang 3,91 punkti.

Tootjainfo: "Who would fancy a Basqueland Gilda? Instead of the usual pickle peppers, anchovies, and olives, we’ve threaded Mosaic, Cashmere, Citra, and Ekuanot hops into this IPA. This Gilda is a hoppy delight with flavors of peach, cantaloupe, red fruits, and a refreshing, slightly bitter citrus finish. It features a blend of malts with barley, oats, and wheat, giving it a smooth sensation. A sip of cinematic proportions!"

Keskmist kasvu purk, sildil tootjainfos mainitud: "pickle peppers, anchovies, and olives" :D Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib korralikult. Õlle värvus - kergelt uduselt kollane. Aroom on mõnusalt ja veidi vürtsikalt humalane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas, veidi keeleotsa teritav. Keskmaitse - mõru ja hapukas, kare ja humalakriipega. Lõppmaitse - väga meeldivalt ja mahlaselt humalavõtmes vürtsikas, samas magus-hapu ja mahlane. Järelmekk - magus-hapu, kuhugi draakonivilja ja grenadilli vahele jääva intensiivsusega, aga sellele lisaks korralikult mõru-vürtsikas.

Mega. Värskehumalamega. Suurepärase tasakaalu mega. Sihuke rahulik mega ses mõttes et siin pole ühtegi kukerpalli küljes, kuid kõik neli maitseaspekti - magus, hapu, mõru ja vürtsikas - on kenasti ja põhjalikult ja harmooniliselt olemas. Superteostus
---
veidi saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment