Saturday, February 24, 2024

Basqueland - Freebird

Freebird (Basqueland, Hispaania) prk 0,44 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 79 punkti. Untappd liigimääratlus: "IPA - American" ja hinnang 3,59 punkti.

Tootjainfo: "Simcoe, Ekuanot, Mosaic. Medium bodied west-coast with subtle fruitiness a pronounced pine resin flavour and a bitter finish. By the way, this bird is also gluten free!
IBU 63"

Väike purk, sildil keegi pääsusarnane. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua, haakudes tugevalt ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom - väga hea vesi, männivaik ja apelsinikoor.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõru-magusakas. Keskmaitse - kehakam, puidusem, karamellisem ja kuivem. LÕppmaitse - mõrkjas-hapukas, nüüd juba noorem kuusevaik. Järelmekk - kuiv, karm, humalahammustusega, isegi kirbusse langev.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse buketiga, mõru-magusakas-mõru-hapukas-mõru-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Ehkki tootja on markeerinud selle joogi sildil kui west coast IPA, on antud kraam sellest stiilist natukese mööda, AIPA poole, pisut tasakaalust väljas mõrudusega.
---
pisut saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment