Monday, February 26, 2024

Tedre - Suveöö (taaskülastus)

Suveöö (Tedre, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,6 %vol. Liigiimääratlus: braggot (linnaste ja mee põhjal valminud õlle ja mõdu vahepealne kange rüübe)

Tootjainfo: "Hele linnaseekstrakt, Crystal linnased, mesi, Northern Brewer humalad, White Lab Champagne (715) ja Sweet Mead (720) pärmid.

See jook on 2016.a pudelisse pandud ja 2017.a esmakirjelduse saanud. Nüüd on hea ja õpetlik võimalus vaadata, et mis on 7 aastaga muutunud.

Kui toona tekkis vahtu vaid kirmeke, siis nüüd tubli sentimeetri jagu ja sellel on isegi pisut püsivust. Joogi värvus - sama kirgas ja kaunispunane. Aroom pole santiimijagugi muutunud, samamoodi võluv šerri.

Maitsepilti on nüüd neetult keeruline võrrelda, sest toona lõi vanal Gambrinusel kirjandusliku põhja alt ära ja sündis puhas impressionistlik tekst :D Kuid need üksikud märksõnad, mis toona kirja said, peavad osaliselt paika ... ehkki samas palju leebemal moel.

VÄGA ÕPETLIK taaskülastus, mille eest tänan pruulmeistrit, et too oma keldrisügavustest uue pudeli välja koukis ja proovimiseks tõi. Tundub, et kui õlledel võib 6-7 aastaga üsna suure tõenäosusega juba taandareng, siis mõdu derivaatidel (antud juhul siis braggot) on säilimispotentsiaal palju suurem. Siin joogis on algne maitselopsakus veidi taandunud, kuid kui võtta joogi kui sellisena, siis ka praegune versioon on ÜBER!
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment