Thursday, February 8, 2024

nanoPruul - Talveuni

Talveuni (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Other" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Winter Ale" ja hinnang 3,07 punkti.

Tootjainfo: "Talveuni on vürtsidega rikastatud õli, mis annab oma soojuse, pehmuse ja nüansirikkusega uue tähenduse talvele
IBU 34"

Väike pudel, kunstipäraselt arusaamatu kujundus. Kollakaspruun vaht täidab pool klaasi, kuid on hõre ja mitte väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. Aroom mõjub eemalt meeldivalt piparkoogiselt, kuid lähenedes peab tõdema, et nelgi/kaneeliga ja võibolla ka muskaadiga on siin üle pingutatud, see lõhnakombo on liiiiiga vänge.

Esmamek on keskmise kehaga ja mõru-hapukas ja nelgine. Keskmaitse - karm, kuiv, magus-mõru ja metalne, jõhkralt nelgine. Lõppmaitse - muskaat ja nelk, metalses kuues ja kuus korda rohkem kui vaja. Järelmekk - magusus suudab senist roppu vürtside üledoosi veidi leevendada, kuid vaid veidi.

ÜLEVÕLLIKAS selle sõna halvas mõttes. Piparkoogivürtsidega on jube kerge ülemääraseks minna, siin on mindud kohe röögatult suurel määral.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment