Wednesday, February 14, 2024

Tedre - Mesilind (taaskülastus)

Mesilind (Tedre, Eesti) pdl 0,5 l. alc 8,2 %vol. Liigimääratlus: braggot

Tootjainfo: "röstitud CaraPils, Pale Malt, Crystal linnased, hele linnase ekstrakt, mesi, willamette, East Kent Goldings humalad, WhiteLab Swet Mead (720) ja Kitzinger Reinhefe Champagner pärmid"

Tegemist on võrdlusega 8 aastat tehtud kirjeldusega, vaatamaks mis on selle ajaga muutunud. Veidravõitu eelhäälestuse annab see, et pruulmeister ise imestab, et miks on kääniskorgiga suletud pudelisse jäänud palju vähem vedelikku kui alguses villimise käigus.

Vahtu võrrelds algversiooniga sisuliselt ei teki (pruulmeister ütles, et ta laskis vahepeal pudelitest liigset survet välja ja et see ehk seletab ka mahu vähenemist). Kui algversiooni oli kirgas, siis nüüdne vedelik on kergelt hämune. Aroom on muutunud palju vähem-erksamaks, ehkki üldine vürtsikas suunitlus on säilunud.

Joogi keha on tunduvalt õhem ja olek kuivem, toonane rikkalik magus-vürtsikas pidulikkus palju lakoonilisem ja mõrkjam ning veidral kombel mõjub palju alkoholisemalt.

Olgu nüüd vahepealse dekarboniseerimise tõttu või muul põhjusel, kuid praegune versioon on kaotanud 80% oma algsest võlust. Millest on mõistagi kahju.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment