Friday, February 2, 2024

Pühaste - Roulette Hop Series: Manilita

Roulette Hop Series: Manilita (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 6,9 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "IPA - New England / Hazy" ja hinnang 3,94 punkti

Toojainfo: "Roulette is a special series showcasing new and experimental hop varieties. This edition is featuring 50% Manilita hops from New Zealand and 50% Mosaic hops.
Manilita is a new experimental hop from Thiol Amplifier Trial block(s) of Freestyle Hops Sunrise Valley farm, expressing aromas of sweet tropical and citrus fruits"

Väike purk, seeriale omane kujundus seekord mürkrohelisel foonil. Erkvalg vaht täidab pool klaasist ja püsib väga kaua, haakudes ka klaasiseintele. Õlle värvus - mudruselt kollane.

Aroom - ojaaa, see sildivärivalik on väga õigustatud - ka lõhn on tuliroheline! Naadine, nõgesene, pujune - ühesõnaga poolmetsik aianurk, kus sa lööd korra vikatiga seda mahlast rohelist massi ja siis naudidpool tundi lõhnapilve.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus, vähese mõru servakesega. Keskmaitse - magus-hapukas, mõru pool tugevneb. Lõppmaitse - hapukas-vürtsikas, mõõduka humalahammustusega. Järelmekk - mõru, karge, värske, kehakas, kuivapoolne.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõru-vürtsikas-mõru buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Kuna see eksperimentaalhumal on vana Gambrinuse keele jaoks võõras, siis ei oska kuidagi hinnata, kas ja kuivõrd on õnnestunud seda esile tuua ... aga mingit väga selget karakterit siin ka pole. Lihtsalt hea värske IPA - noh ja kellele see ei meeldiks?
----
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment