Saturday, July 19, 2014

Celebrator Doppelbock

Celebrator Doppelbock (Aying, Saksa) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus: topelt-bock. Ratebeeri hinnang 100 punkti!!!

Tootjainfo: "Celebrator has a creamy head of tight bubbles contrasting beautifully with its profound dark robe. It is full-bodied and velvety from half a year’s aging. Although it is strong, it is not overpowering. There is a wonderful and complex balance between the various malts, the alcohol and the subtle hops. A complex fruitiness of roasted malt and whole hop flowers make Celebrator great as a party drink with friends and family at celebrations. Despite its richness, it has a faintly smoky dryness in the finish."

Väike lihtne pudel, retrolikul sildil hoiavad kaks sokku õllepokaali. Kollakas vaht täidab ligi pool klaasi ja on väga püsiv. Õlle värvus - tume mahagonipunane. Aroom on magusalt ja jõuliselt puuviljane, meenutades tumedaid rosinaid ja kuivatatud aprikoosi ... ning halvaad?

Esmamekk on raskepoolne ja magus. Keskmaitses käib kõigepealt keelest üle alkoholisoe judin, seejärel muutub see mõnusalt puuviljakeeksiseks. Lõppmaitse paneb suukoopa laulma kiiduüminat raskele ja nätskele puuviljakoogile, mille keskmes on veinis leotatud aprikoosid ja peal tarretises ploomid. Järelmekk aga avab selle rüüpe tõelise palge - siin on rohmakat linnast ja suus-sulavat keeksi, veidi suitsust mõrkjust ja magushaput puuviljasust.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseeritud ja õlija paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga võimas ja mitmekihiline ÜBERrüübe. Ilmselt üks paremai topelt-bokke, mida Gambrinus maitsta saanud. Bratwursti ja sauerkrauti, ma ütlen!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment