Thursday, July 3, 2014

Jälle elläJ

Jälle elläJ (Revolver, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,1 %vol. Liigimääratlus: india porter (ehkki sellist stiili ametlikult olemas pole, aga antud juhul see tähistab VÄGA humalast porterit)

Tootjainfo: "Linnased: pale ale, caraamber, munich dark, carafa III, melanoidin, coffe malt, black malt. Humalad: columbus, pacific jade, citra. Pärm: safale US-05. IBU 119
"Jälle elläJ" ehk "Jõle elukas" on Revolver teine bändiõlu, mis pruulitud bassimehe Mihkel Uba retsepti järgi (Jaanus Ehte abiga)."

Lihtne väike pudel, mustal sildil roheline kiri, mille esmakordne väljalugemine võtab jupp aega :) Kohvipruun vaht on poole sentimeetri paksune ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - jubekolemust. Aroom on samamoodi must, kui te aru saate, mis ma räägin :) Ehk tegelikult on see röstine, hapukas ... ja mitte nii jäletumalt võimas, kui võiks oodata.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mage-mõrkjas. Keskmaitse muutub röstiselt hapukaks, kõrvetatud leivakoorikut meenutavaks ja vürtsikaks. Lõppmaitse on nätskepoolne, kõrvetatud linnaste ja moka-kohvi taoline. Järelmekk muutub veidi magusakamaks, pannes samas suu kergelt hõõgama vürtsikatel lainetel.

Keskmisest raskema kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja mõõdukalt õlija paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga übertasandi rüübe. Ausalt öeldes see 119 IBU kaob linnasepiruka sisse ära, nii et ... eks ta sinna porteri ja musta IPA vahele jääbki oma stiililt. Soovitaks siia juurde anda midagi magusakat, nt meega röstitud kõrvitsaseemneid.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment