Tuesday, July 1, 2014

Vaksali Dubbel

Vaksali Dubbel (Vaksali, Eesti). pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Liigimääratlus: dubbel

Tootjainfo: "Linnased: Chateau Arome, Chateau Melano, Chateau Pale Ale. Humalad: Summit, Crystal. Pärm: Trappist ale yeast (WLP500). IBU 27"

Madalapoolne matsakas pudel, pruunil sildil Tartu vaksalihoone. Õrnalt kreemika varjundiga vaht täidab pool klaasi ja on pikalt püsiv. Õlle värvus - uduselt oranžikaspruun. Aroomis suurepärane segu piimakohvist, karamellist ja õhkõrnast suitsuvinest ... meenuvad lapsepõlve kohvikaramellikommid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja ... ootamatult mage-mõrkjas ... ehkki dubbelil ootaks magusamat mekki! Keskmaitse läheb juba õigema poole kaldu, karameljalt magusakam noot tuleb enam esile. Lõppmekk on pisut pärmisoe ja hapukas-magus, mõnusalt vürtsikas. Järelmaitse mõjub kergelt kleepjalt ja õrnalt kohviselt ning lagritsaliselt.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga rüübe, mis vajaks veel pisut laagerdumist. Pruulmeister võiks järgmine kord proovida ka jätta jääksuhkru tase kõrgemaks, sest belgia kloostriõlles peaks kommisuhkur ikka tunda jääma.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment