Wednesday, July 30, 2014

Hauk!

Hauk! (Adavere pruul(?), Eesti) pdl 0,33 l. Alk 7 %vol. Liigimääratlus: APA

Tootjainfo: "Piparmünid-APA. Wuff! Jah, sellel õllel on peale piparmündi veel erilisem koostisosa. Ja see kõik on siin tervikuks seotud. Proovi! Mis puutub neisse formaalsustesse, siis tõsi, see on oluline, aga meilemitte veel. Varsti. Hetkel võime siia kirjutada, et märjukeses on ~7% alkoholi ja üleval peaks olema koht /siia tuleb pruulikoja nimi/. Jees, tuleb, varsti.
Aga muidu, kes muu haugub, kui mitte koer ise ... (Adavere)"

Väike lihtne pudel, tume-udune-öine silt. Sõrme paksune valge vahukiht on üle keskmise püsiv. Õlle värvus - õrnalt uduselt kuldpunane. Aroom on tõeliselt intrigeeriv - siin on nii piparmündi särtsakat vürtsikust kui ... hmmm ... nagu oleks apteegitill?

Esmamekk on keskmise kehaga ja leebelt magusakas. Keskmaitses tuleb taas esile piparmünt, mille taustal on bisviitjas linnas ja ... jeebus, see meenutaks nagu piparmündiželeed "After Eight" šokolaadis :) Lõppmaitses õrritab taas see põnev tilli ja aniisi segune taju, millele ei oska täpselt näppu peale panna. Järelmaitse on ühekorraga värske ja soe, mänguline ja toekas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga übertasandi rüübe! Põnev klaasike, mis sobiks mündilehtedega tehtud salati kõrvale.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment