Thursday, July 10, 2014

Hitachino Nest White Ale

Hitachino Nest White Ale (Kiuchi, Jaapan) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: nisu eil . Ratebeeri hinnang 88 punkti. 

Tootjainfo: "Hitachino Nest White Ale is brewed in the tradition of a Belgian style white beer with coriander, nutmeg, orange peel and orange juice. Malts: Lager, Wheat. Hops: Perle, Styrian Golding. Adjuncts: Flaked Wheat, Flaked Barley, Coriander, Nutmeg, Orange peel, Orange Juice"

Väike reljeefkirjadega pudel, sildil pruulikoja tunnus-öökull. Erkvalge vaht moodustab kahe sõrme laiuse kihi, mis on keskmise püsivusega. Õlle värvus - uduselt piimjaskollane. Aroomis domineerib apelsinimahl, seejärel lisanduvad muskaat ja koriander.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mahedalt magusakas. Keskmaitse muutub hapukamaks ning kohe seejärel hakkavad esile tulema vürtsikad noodid, millest muskaat on oma kirbe intensiivsusega esikohal. Lõppmaitse on juba korruse võrra mõrkjam, üüratult mahlane ja värske. Järelmekk paneb laua silmad särama oma hapukas-värske apelsini ja vürtsikas-mõrkja vürtsikusega.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga oivaline nisuõlu, belglaslikum kui enamik belgia enda nisurüüpeid :) Oivaline kaaslane veidi vürtsikama kalaroa kõrvale.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment