Tuesday, July 8, 2014

Hitachino Nest Espresso Stout


Hitachino Nest Espresso Stout (Kiuchi, Jaapan) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Liigimääratlus: stout. Ratebeeri hinnang 99 punkti.

Tootjainfo: "Caramel, roasted, black and chocolate malts provide an explosion of coffee like flavors. The strong espresso character comes from the addition of espresso beans to the boil. Notes of vanilla, dark fruit , cocao and chocolate. The very unusual character of Hitachino Nest Espresso Stout stems from the fact that Kiuchi Brewery is using the recipe of a Russian Imperial Stout as base. Pitch black color, big brown head. Aromas of chocolate, roasted bitterness, black currants, dark fruits."

Väike reljeefkirjadega pudel, sildil pruulikoja tunnus-öökull. Pruunakas vaht täidab pool klaasist ning on vägagi püsiv. Õlle värvus - õrna tuhmpunase helgiga must. Aroom - see on VAU-VAU-VAU!!! NIIII puhast kvaliteetse kange kohvi lõhna pole Gambrinus varem õllest tundnudki!

Esmamekk on tihkepoolne ja mage-mõrkjas nagu stoudile kohane. Keskmaitse kallab keele üle kohviga ... ja siis lisab veel natukese kohvi! No see on ikka uskumatu tase, mille seekord jaapanlased saavutanud on, see mõnusalt täidlane hapukas kvaliteetne värske kohv mõjub kõikematvalt ja köitvalt. Lõppmaitses hakkavad eristuma ka muud maitsed, eelkõige vanilje ja viigimarjad, kuid see kõik jääb ikkagi tihke kohvikreemi pehmesse raami. Järelmaitse mõjub peale sellist raskust ootamatult värskelt ja mahlaselt ... kas see just mustsõstramahl on ... aga midagi väga lähedast. Ja tee või tina, Gambrinus tajub siin ka musta seesami vaigust lisatooni :)

Tihke kehaga, õlija paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga MEGATASANDI rüübe. Kohviõllede kuningas, nii võiks vist senikogetu põhjal küll öelda! Toitu ei soovitaks kohe kindlasti mitte, tegemist on dessertõllega.
-----------
pilt isetehtud 

No comments:

Post a Comment