Wednesday, July 16, 2014

Hopster Esimene Vasikas

Hopster Esimene Vasikas (Vormsi, Eesti). pdl 0,33 l. alc 5,4 %vol. Liigimääratlus: APA. Ratebeer pole veel koondhinnet leidnud.

Tootjainfo: "Esimene Vasikas on käsitööõlu, mida on suvel mõnus juua ning pakub samas ka maitsenaudingut. Õlles tantsivad omavahel puuviljane tsitruseline maitse ning mõnus humala mõrkjus. Selleks oleme omavahel kombineerinud parimad Ameerika humalasordid Columbus ja Williamette."

Lihtne väike õlu, sildil kaks veidrat jänest. Erkvalge vahukiht on õbluke ja kiirelt kaduv. Õlle värvus - õrnalt udune kuldpruun. Aroom on õrnalt hapukasmagusalt linnaseline ja sidrunikoorene.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitses lisandub veidi pärmine soojus ja karameljas linnasepehmus. Lõppmaitse meenutab sidrunikoore sukaadi, olles hapukasmõrkjas ja kergelt vürtsikas. Järelmekk muutub juba üsna nauditavaks, humalate ja linnaste tasakaal on päris hea, kuivapoolne vürtsikas õhetus kestab päris pikalt.

Keskmise kehaga, alakarboniseeritud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga päris meeldiv rüübe, mida sobitaks mõne ulukilihaga ... või miks mitte ka nt mangomarinaadis kanaga.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment