Tuesday, July 1, 2014

Double Stout (Green Flash)

Double Stout (Green Flash, US) pdl 0,33 l. alc 8,8 %vol. Liigimääratlus: imperial stout. Ratebeeri
hinnang 99 punkti.

Tootjainfo: "Golden naked oats mashed with dark crystal and robust roasted malts create a luscious black brew with a satin smooth finish. Layering UK Target hops in the boil adds a pleasant, earthy complexity while higher fermentation temperatures enhance the overall flavor with fruity esters. An old-world style, done the Green Flash way. Big, bold, flavorful and complex – Double Stout."

Reljeefkirjadega väike madalapoolne pudel, pruulikoja tunnussilt on sedapuhku must. Kohvipruun vaht täidab pool klaasi ja on megapüsiv. Õlle värvus - täiuslikku musta murrab vaid servades läbi vähene punane helk. Aroom on külluslik ja võrgutav justkui mustas kleidis neidis, kes üksi tantsuplatsil muusika saatel end õõtsutab. Mõõdukas kohvilikööri lõhn kuulub ja ainult asja juurde, kas pole?

Esmamekk on raske ja magus-mõrkjas. Keskmaitse paneb naeratama - tantsuhimulise neidise puusad nõksuvad juba õige hoogsalt, kohvi ja kreemliköör ja väike kohvikoogike on teinud tuju ju niiiiiiiiiii heaks! Lõppmaitse kisub suisa frivoolseks, meelaks ja võrgutavaks ... ontlikum rahvas laudades teeb nägu, et ei näe platsil toimuvat, nooremad aga valguvad vaikselt samuti lavale, sest kes suudaks sihandsele sugereerivale rütmile ja animaalsele võrgutusele vastu panna. Ploomivein ja mõrušokolaad, liuatäis tumedaid rosinaid ... ja kõik see on uskumatult lihtsalt joodav! Järelmekk on aga juba liig, pannes silmi sulgema ja omaette ümisema. Ei, seda ei tahaks veel-ja-veel-ja-veel, vaid pisut ja piiskhaaval ... kuid ohtaevaskuihea võib üks väike klaasike olla jahedamal õhtupoolikul!

Raske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidiselt õlija paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga MEGATASANDI RÜÜBE! Ei mingit toitu siis juurde, te sõgedad!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment