Wednesday, December 16, 2015

Dormaal blond ale Grappa Barrel


ormaal blond ale Grappa Barrel (Hof ten Dormaal, Belgia) pdl 0,33 l. alc 12 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "belgian strong ale" ja hinnang 85 punkti.

Tootjainfo: "These blond beers ripe during several months in original used barrels originating from a variety of wine or alcohol producers.
Hof ten Dormaal owns a big collection of barrels from all over Europe."

Väike lihtne pudel, pleekinud-pruunides toonides puidu-elementidega sildikujundus. Erkvalge vaht vurtsab rõõmsalt pudelist, täites üle poole klaasist, kuid kaob siis kiirel kohinal. Õlle värvus - uduselt tumedapoolne kollane. 

Aroom on ausalt öeldes eriskummaline. Alguses mõjub see nagu belgia kangemate õllede klassika - selline kommisuhkrune ja vürtsikas. Kuid sellesse seguneb ka midagi veinilikku, õunast ja viinamarjast. Kõige lõpus puhuvad aga mingid üsna eriskummalised fanfaarid, milles on nii vainljet kui eeterlikke õlisid.

Esamekk on raskepoolse kehaga ja krapsakalt hapukas-magusakas. Keskmaitse ... oihhh ... see on nüüd siis mis? Sõstramahlaga segatud ananassikompott? Veidi käärinud üleküpsenud virsikud? Jube meeldiv ja surtsakas on see lugu igatahes. Lõppmaitses domineerivad hapukad veinised noodid, mida hea meelega liigitaks juba kuhugi flandria punase eili kanti ... kuid ta pole seda kohe kindlasti mitte! Järelmekk on klaarilt hapukas-mõrkjas, õunakompoti ja kuiva šampanja segune ... väga põneva ja ülimalt karastav.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe, omamoodi friigikas, hapuõllede kanti liikuv, kuid seda siiski mitte olev, mänguline ja mitmetasandiline. Maitsejahtijatele kohustuslik, teistele ilmselt üsna võõraks jääv kraam. Pakkuda koos maheda kreemisema juustuga ja viinamarjadega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment