Saturday, December 26, 2015

Paljas Blond


Paljas Blond (Henricus, Belgia) pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "belgian ale" ja hinnang 67 punkti.

Tootjainfo: "Paljas blond is an unfiltered blond beer of 6%, with refermentation in the bottle. The use of some caramel malts gives a little sweet aroma and taste. The 4 different hops (Magnum, Styrian Goldings, Saaz and Kent) are giving a fresh aroma and a lot of taste."

Väike lihtne pudel, sildil palli taguv matkasell. Erkvalge sõrmepaksune vahukiht on hõre ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - õrna hõljumiga kollane. Aroom on meeldivalt magusakas ja vürtsikas ... no täpselt see, mis sa belgia heledalt eililt ootad. 

Esmamekk on keskmisest kriips kergema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitses mõrkjas pool tugevneb, lisaks tuleb puuviljane hapukus. Lõppmaitse avab vürtsikama külje, pannes keele vaikselt surisema. Järelmekk on sirisevalt mõrkjas-magusakas, klaar ja kosutav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse buketiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga VÄGA heal tasemel rüübe. Belgia heledate eilide klassika ... või pigem isegi parem kui niigi tavapäraselt kvaliteetne kraam. Pakkuda koos kõvema pikalt laagerdunund juustuga.
--------------
pilt isetehtudd

No comments:

Post a Comment