Tuesday, December 8, 2015

Hop Clan in the Highmalts - Wee Heavy


Hop Clan in the Highmalts - Wee Heavy (Brønhër, Hispaania) Pdl 0,33 l. alc 8,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "scotch ale" ja hinnang 98 punkti.

Tootjainfot ei õnnestunud leida

Väike lihtne pudel, kirjupoolsel sildil mängib humalapea leegitsevat kitarri.  Sentimeetrine kollakaspruun vahukiht kaob kirmeks. Õlle värvus - tume-tumepunane. Aroom on mõrkjas-magusakas, suitsune ja karamelline, kõrbemaläinud leibakoorikut ja rosinaid meenutav.

Esmamekk on raskepoolne ja karamelliselt magusakas. Keskmaitse muutub suitsuseks, turbase rabavee, kustunud tuleaseme ja suitsutatud ploomide taoliseks. Lõppmaitse hakkab mängima juba väga mõnusate liköörilike nootidega, segades kokku ploominapsi ja rosinad ja ploomimarmelaadi. Järelmekk katab kogu kurgupära sametise pehme röstitud leivast ja rosinatest tehtud kreemiga.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Kõrvetatud rosinatega leivasupp :) Väga mõnus kaaslane talveõhtuks. Eriti kui kõrvale veel pekileiba pakutakse.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment