Saturday, December 19, 2015

Saison (Dormal)


Saison (Hof ten Dormaal, Belgia) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "saison" ja hinnang 66 punkti.

Tootjainfo: "Hof Ten Dormaal Saison, a farmhouse ale brewed with barley, wheat and spelled their own fields. The brewing process took two days and was brewed at lower temperaruren order to obtain an authentic saison beer, low in alcohol (5.5%) and slightly acidified. The ideal thirst-quencher for, during and after the hard work on the field (or elsewhere!)"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnusdisain seekord punasel põhjal. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht on hõredake ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - õrnalt uduselt helekollane. Aroom on hapukasmõrkjas ja huvitava röstitud kaerahelveste ja seesamiseemnete kõrvaltooniga. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, põnevalt kreemikas. Lõppmaitse toob esile jällegi röstitud seemnete erakordselt põneva elemendi, olles samal ajal keelekülgi parkiv. Järelmekk on hapukas-vürtsikas, karastav ja kuivapoolne.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Väga põnev rüübe. Tavapärasele saisonile omasele hapukusele lisandub röstitud seemnete huvitav nüanns. Suurepärane janukustutaja, sobilik suitsukala-salati kõrvale.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment