Sunday, December 6, 2015

Suveöö unenägu

Suveöö unenägu (Mürka, Eesti) pdl 0,5 l. alc 6,2 %vol. Liigimääratlus: saison

Tootjainfo: "koostis: vesi, pale ale ja wheat linnased, apelsinikoor, koriander, tähtaniis, northern brewer ja cascade humalad"

Keskmist kasvu lihtne pudel, tehniline sildike. Sõrmepaksune veidi kollakat karva vahukiht on hõre ja kiireltkaduv. Õlle värvus - uduselt kuldne.

Aroom on soe ja mõnus, hapukas ja vürtsikas, tuntavalt apelsini ja koriandri nootidega. Seda nuhiks kohe pikemalt :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja särtsakalt ning pidulikult hapukas-vürtsikas. Keskmaitse ... mmm ... mõnnna ... see soendab ihu ja südant ... sihuke päikeseline ja sädelev kui lahesopp loojuva suvepäeva kullavihmas. Mõrkjas-vürtsikas, külluslik ja sõbralik ... silme ette tuleb parimate paladega koormatud rannakohviku lauake, mille ümber sumiseb kamp kamraade. Lõppmaitse magusakas-mõrkjas, apelsinilikööri ja mandariinikoortest ja kreeka pähklitest keedetud delikatess-marmelaadi vahepealne olek paneb silmad särama ja keelt laksutades seda üksteisele kiitma. Järelmekk omandab veidi puidusema mõrkjuse, koriandri eeterlik vaigusus võtab võimust, pannes pidusöögile väärika pähkliköörise lõpu.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Kui siia veel kraadike kangust juurde keevitada, saaks imperial saisoni kätte ja käiks "megatasandi" lauale! Igatahes kurjama hüva värk - seda tuleb kindlasti veel teha ja Gambrinusele saata, soovitavalt kohe kastiga :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment