Sunday, December 13, 2015

Celebrating ...


Estonian Golf Country Club Celebrating 10 years 2015 (Tanker, Eesti). pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable"., hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Sisaldab: linnased, vesi, humal, pärm" Aga sellest palju olulisem on mitte kirjas olev teave. Selle kohaselt on tegemist inglise bitteriga, mille valmistamisel on kasutatud ... viinas leotatud kurki :)

Lugesid ikka, mis eelmises lõigus kirjas oli? :)

Väike lihtne pudel, kahvatu-kuldsetes toonides raskestiloetav sildikujundus. Sõrmepaksune kollast karva vahukiht on üsna tubli püsija. Õlle värvus - kirkalt prunaka varjundiga punane. 

Aroomis torkab esmalt ninna kurk :) Noh mitte et sulle just päris kurk ninna poeks, aga tubli sahmakas värskelt soolatud kurki küll. Seejärel karamell ja humalamõrkjust ... ja ikkagi kurk! 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse mõjub murumõrult ja karamelliselt, hapukalt ja särtsakalt. Lõppmaitse on päris armsalt karameljalt pehme ja veidi isegi veinine ... mis tuleb küll üllatusena vaid viie-kraadise õlle puhul ... aga no ju siis see vodka mälestus mängib oma osa. Järelmekk on alul magusakas-mõrkjas, kuid siis kerib mõru pool kiirelt tuure, asetades bitterile omase kibekuse oma kohale. Huvitaval kombel võimendub see järelkibekus lausa rohmakapoolseks ja nii umbes minuti jooksul saab sellest juba üsna võimas tegelane, mille mõru-kore mälestus virgutab mõnusalt vaimu.

Keskmise kehaga, mõõukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Friigikiiksuga vägagi mõnus rüübe. Ühest küljest inglise bitter nii nagu ta olema peab. Kuid see viinas leootatud kurk! See KURK! See on kokku üks mõnus värk kas tead :) Novat ja nüüd ma tahangi marineeritud kurki!
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment