Tuesday, December 1, 2015

F-Hoone Punane


F-Hoone Punane (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: IPA, hinnang pole veel välja kujunenud. Tõsi küll, sildil on kirjas "red IPA"

Tootjainfo: "Humalane punane ale, pruulitud eksklusiivselt restoranile F-hoone."

Väike lihtne pudel, sildikujundus meenutab pleekinud lapitekki. Kollasepoolne vaht täidab kolmandiku klaasist ja on üsna püsiv. Õlle värvus - uduselt oranži helgiga punane.

Aroom. Oi see on nunnu! Niiiii mahlane, punaste apelsinide ja sama karva mandarinide taoline. Veidike mustsõstralehti ja pohlavarsi. Vaarikamoos ja kreegikeedis.

Esmamekk on keskmisest kriips kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse segab siia juurde magusat vaiku (huvitav, kas mõni vaik on päriselus magus?), sooja pärmist koredust ja veidi tokerjaid kadakaid. Lõppmaitse ... ehh ... see kukkus kuidagi kolm korrust allapoole võrreldes eelmise agressiivsevõitu rünnakuga maitsenäsadele, kuid jääb siiski mõunsalt mõrkjaks kosutajaks. Järelmekk on karamelline, vürtsikas ja kuusevõrsesiirupiga immutatud biskviitküpsist meenutav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Pisut ülevõlli oma mõrkjusetaseme poolest, mida oleks võinud leevendada punasele õllele oodatava mahlasusega, kuid väärt värk igatahes! Värskeltsoolatud lõhet ja killukest ürdikartulit mädarõikakreemiga ampsaks siia juurde.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment