Monday, December 28, 2015

Lizard Bride


Lizard Bride (BrewDog, Šoti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "fruit beer" ja hinnang 74 punkti.

Tootjainfo: "A meeting of two worlds; a fruit infused sour India Pale Ale. Wonderfully tart, bitter, piney and filled with the fruity elements from raspberries, blueberries and sour cherries. Oh, and it’s purple.
Malts: Extra Pils, Cara Red
Hops: Citra, Centennial, Challenger, Mosaic, Bramling Cross.
IBU 50"

Väike lihtne pudel, Brewdogi prototüüpide-seeriale omane tehniline kujundus. Vähene vahukirme kaob praktiliselt kohe. Õlle värvus - kirkalt ja kaunilt kirsipunane. Aroom on leebelt mahlane, meenutades pigem suhkruvaba kirsikompotti kui õlut.

Esmamekk on keskmisest kriips kergema kehaga ja krõbekuivalt hapukalt mahlane. Keskmaitse lausa pargib keelt oma krobeda toore marjasusega, milles on vaarika toormahla ja metskirssi. Lõppmaitse toob kohale siiski ka vihjeid õllele, hakkab avanema linnasemagusat ning IPAle omaseid humalamõrkjust. Järelmaitses asendub enamik marjasust korraliku okkalise ja vaiguse humalaga, taustal kumamas vaid üsna mõõdukas kuivatatud kirss.

Keskmise kehaga, alakarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapuka buketiga Friigikas. Selline marjaõlu, mille marjasus on kolmekordselt üle võlli, kuid siis ilmub võlli tagant ka korralik IPA välja. Mitmekihiline, kuid kaugeltki mitte kõigile sobiv. Suurepärane ehmataja eri toidukordade vahele.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment