Monday, December 7, 2015

Odravein 2015 Bourbon BA


Odravein 2015 Bourbon BA (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 16,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: barley wine ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "A powerful barley wine that has been aged for more than 6 months in bourbon barrels. Brewed for the 1st anniversary of Põhjala’s Tallinn brewery. Released Nov 25th, 2015."

Väike lihtne pudel, tumesinine vahakate korgil, väga omapäraselt hõbekuldset karva sildil odrapead. Selle õlle loomiseks on otra tapetud ohtralt, väga ohtralt :) Vähene kollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt murelikarva punane.

Aroom. OOOO see hoovab kaugele ja mõjub joovastavalt. Portvein, vana ja väärikas puit ja kolm kuupmeetrit rahu. Lähemalt nuuskides avanevad teised toonid - siin on kirsse, rosinaid, kreegikompotti ja vaniljekreemi. 

Esmamekk. Raske, siirupjas ja mõtlik. Keeleotsa jõuliselt soojendav ja veini-tarretise taoline. Elegantne ja siidine kui maani tumepunane õhtukleit diiva seljas.

Keskmaitse. Ohhh. Mäherdune dekadentne võlu on ikka väikekodanluses. Parimad kristallpokaalid ja šerri. Patifon ja vööni pärlikeed. Džässiajastu voogavad kangad ja koketsed kübarakesed. Rummikokteil vaniljejäätisega ja hõrk kirsišerbett. 

Lõppmaitse. Mandliliköör. Juugends-stiilis buduaaris flirdivad fläpperid meremehega, kes püüab saalitäiele hurmale vastu seista. Tiramisu, portveini kastetud vaniljeküpsised, veinis leotatud kirsid. Kõik, mis elult võtta on, peab saama võetud. 

Järelmaitse. Mida teeb punases kleidis diiva üleüldse selles ülemeelikute näitsikute seltskonnas? Kas üleüldine elunautlemus on nakatanud ka tema? No aga kuulge, millal siis veel kui mitte nüüd ja praegu ja kohe ja kõike ning palju? 

No vaadake, tavapärast kokkuvõtet ei hakka Gambrinus isegi kirjutama. Sest see rüübe ei ole tavapärane, no kohe mitte üleüldse. Seega olgu seekord öeldud - poisid, teil õnnestus pudelisse panna naudinguhimu, mõõdukas pahelisus ja elegants. Korraga! Ausõna ma ei tea mis te edasi teete, sest kõik edasine jääb varju. Aga ma loodan et teete. Ja palju!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment