Saturday, December 12, 2015

Sky Mountain Sour


Sky Mountain Sour (Buxton / To Øl, UK / Taani) pdl 0,33 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "berliner weisse" ja hinnang 93 punkti!

Tootjainfo: "DIRECTLY FROM THE HIGHEST MOUNTAIN IN DENMARK - THE SKY MOUNTAIN - THIS SOUR IS BRINGING REBELLIOUS SENTIMENTS ALL OVER THE NORTH WESTERN PARTS OF EUROPE. THIS COLLABORATION BETWEEN BUXTON BREWERY AND TO ØL IS A SOUR THIRST QUENCHER. IT WILL CLEANSE YOUR THIRST BUDS, STRAIGHTEN YOUR BACK AND MAKE YOU READY FOR ONE MORE ROUND."

Väike lihtne pudel, sildil mingid kummalised graafikud. Vaht kaob hetkega. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom on hapukas, mahlane ja veidi mõrkjas. Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas. Keskmaitse on üsna otsekoheselt hapu, meenutades värskeltpressitud vaarikamahla (?) ja taliõunu. See vaarikataju paneb ka hämmastama, aga no ... no on mingi kummalne nüanss, mis meenutab veidi toorevõitu vaarikamarju. Lõppmaitse pargib keelekülgi, tuues maitsepildiks toorepoolsed tikrid ja sibulõunad.  Järelmek on mõrkjas-vürtsikas, muutes keelepära veidi koredaks justkui oleks söönud arooniamarju.

Keskmisest kergema kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-hapu-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe. Berliner weissede hapuma otsa esindaja, tavapärase nisuõlle pehmus on kaugele välja uhatud. Värske ja sindrima moodi kosutav. Pakkuda koos vürtsika kuiva juustu laastudega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment