Tuesday, December 29, 2015

Chateau Neubourg


Chateau Neubourg (Gulpener, Holland) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Czech Pilsner (Světlý)" ja hinnang 24 punkti

Tootjainfo: "Château Neubourg has a noble bitterness and characterized as excellent. Lager with character, perfect for the connoisseur. And besides it is bottled in a beautiful, elegant bottle, which would fit with a fancy dinner. Ingredients: water, barley malt, hops."

Efektne, ebatavalist tumesinist värvi, reljeefkirjadega väike pudel, mille kaelasildi kirjed on no niiiiiiiii kribud kui üldse olla saab. Sentimeetrine erkvalge vaht kaob üsna kiirelt, kuid jätab klaasiseinale isegi mõningase vahujälje. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. Aroom on kergele laagerõlelle omaselt kerglaselt magusakas-hapukas.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja üsna intensiivselt mõrkjas-hapukas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, klaar ja krõpsakas. Lõppmaitse vajub pehmeks magusakaks eimillekski. Kuid järelmaik üllatab - siin on vürtsikat sädelust, mõnusat vaigust mõrkjust ja linnasepehmust.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga lihtne, kuid omamoodi muljetavaldav rüübe. Pilsner-tüüpi õllede üsnagi hea stiilinäide, mille peamine aur on siiski läinud välisele efektile. Igatahes on see jook klaar ja kirgas, suurepärane klaasike krõbeda seašnitsli kõrvale.
--------------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. ostaks pudeli pärast :-) Miller Vortex pudelid on järgmine mida me 2016 näeme Eestis :-)

    ReplyDelete