Wednesday, December 30, 2015

Sur Yule


Sur Yule (To Øl, Taani). pdl 0,375 l. alc 5,3 %. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 85 punkti

Tootjainfo: "A brand new Christmas beer is on the shelf! This sour pale ale brewed with cherries and offer Christmas welcome elegantly with its red color, yogurt-like acid and dry notes of cherry"

Väike lihtne pudel, sildil ... eee ... kummitusekujuline aurupahvakas? :) Vallatult roosakas vaht täidab ligi pool klaasi, kadudes üsna ruutu, ent jättes mõningase vahujälje klaasiseintele. Õlle värvus - uduselt tumeroosa :)))

Aroom on elujaatavalt mahlane ja hapukalt marjane. Tõsi küll, kirsiks seda esimese hooga ei nimetaks, pigem mureliks või isegi kreegiks ... aga eks vaatame mis edasi saab.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga, hapukas ja mahlane, üsna särtsakas tegelane. Keskmaitse pargib keelt nüüd juba üsna konkreetse metskirsi ja pohlamahlana. Lõppmaitse mõrkjas hapukus kerib keele rulli ja laseb siis plaksakaga lahti nii et isegi ninakoopas kaigub. Järelmekk on hullumoodi mõrkjashapu, tõmmates silmad kergelt vesiseks ja puhastades kõik kaksteist tšakrat ... või kui palju neid just olema pidigi?

Keskmisest nõks kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-HAPUKAS-MÕRKJA buketiga MULJETAVALDAVALT mahlane ja hapukas rüübe. Metskirsside ekstrakt ilma grammigi suhkrut lisamata! Puhastab ilmselt nii hingamisteed kui karmavõla!
--------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment