Wednesday, December 23, 2015

Canaster Winterscotch


Canaster Winterscotch (Glazen Toren, Belgia) pdl 0,75 l. alc 8,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Scotch Ale" ja hinnang 93 punkti. (RB's on küll kanguseks märgitud 9,5 %vol, kuid muu näib klappivat)

Tootjainfo: "Beer brewed following the Carmelite tradition."

Kopsakas pudel on mässitud talveteemalisse paberpakendisse ... ja pudeli enda peal pole mitte mingit pilti, infot ega üleüldse mitte midagi! Pruunakas vaht täidab üle poole klaasi, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt pruunakaspunane. 

Aroom on mõnusalt karamelline, täidlasepoolne, poolkuivatatud viigimarjade ja tumedate suurte rosinate taoline, lisaks röstitud terasepik ja iiriskomm.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas, karameljas ja väärikas. Keskmaitse paneb keele mõnusaimal moel sumisema, soojendades seda kui küünlatuli vanas, veidi praegunenud klaaskuulikeses, mille seintele on maalitud kuused ja põhjapõdrad. Siin on mõrkjust, veidi tumedat šokolaadi, palju rummis leotatud rosinaid ja tilgake kreemikat ürdinapsi. Lõppmaitse paneb sind ainusilmi seda küünlaleeki vahtima, meenutama mööduvat aastat ja hajevil ilmel libistama sõrme vahel vanud fotosid ... soe ja kodune, hubane ja helge on see hetk, täis kaneeli ja kardemoni, lihtsaid koduseid kaeraküpiseid ja juba jahtunud hõõgveini. Järelmeki vürtsikas sädelus mõjub kui kauaoodatud lumesadu, helklevad helbed sulavad su silme ees ühtlaseks vaibaks, mille sisse on end nii turvaline mõelda.
Keskmisest suts raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Megarüübe! Belgiapäraselt vürtsikas nägemus karameljast šoti eilist. Talveõhtusse parimal moel sobiv soojendaja. Dessertõllena pakutav, siia kõrvale sobiks ehk väike tükike rummikooki.
--------------
pilt isetehtud (kuna paberümbris oli üsna räbaldunud, siis täielikumat pilti sildist ei õnnestunud teha)

No comments:

Post a Comment