Wednesday, December 30, 2015

Aastapäev

Aastapäev (Vaat, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. ratebeeri liigimääratlus: "Abbey Dubbel" ja hinnang
pole veel välja kujunenud.

Kõrvalepõikena - kas keegi oskab mulle seletada, misasi on "abbey dubbel"? Mis lisaväärtust annab sõnake "abbey"? Tal oleks mõtet ainult siis, kui oleks olemas ka mitte-kloostri dubbel ... aga seda ju RB ei tunnista? Ratebeeri administraatorid võiks aeg-ajalt kriitilise pilgugag revideerida oma liigimääratluste tabelit!

Aga olgu, tagasi õlle juurde.

Tootjainfo: "Soojendav ja maitseküllane belgiapärane dubbel vanilliga, mis on loodud SIP veini- ja õllepoe esimeseks aastapäevaks."

Väike lihtne pudel, punasel sildil vuntsidena mõjuvad kaarekesed on tegelikult vaniljekaunad - tubli pluss disaini eest! Kollane vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üpris kenakesti. Tõsi küll - klaasiseintele ei jää mitte üks jälg! Õlle värvus - kirkat punakas merevaik. Aroomis on kõik asjakohased aspektid - karameljas magusus, vürtsikus ja ka lubatud vanilje ... tõsi küll, esialgu vaid õhkõrnalt.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse mõrkjus ... hmm ... see tuleneb vist pisukesest vaninlje üledoosist? Lõppmaitse veinine ja pehme olek toob meeltele kuivatatud aprikoose ja tumedamaid rosinaid ... ja huvitaval kombel ka kakaoküpsise. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, mõõduka kommisuhkruse magusa taustaga.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe! Dubbel nagu ta olema peab, lisaks vaniljene nükkeke, igati kiiduväärt pruul. Pakkuda koos tumedas õlles hautatud pardikoibadega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment