Wednesday, December 23, 2015

Zure


Zure (Hof ten Dormaal, Belgia) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 88 punkti.

Tootjainfo: "The traditional sour beer uses the wild yeasts found around the farm. This gives the beer a soft, refreshing sour taste. After a year of aging on a barrel this beer is ready for consumption."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnusdisain seekord heledal puidumustrisel põhjal. Valg vaht vurtsab pudelist, jõudes osaliselt ka lauale, moodustab klaasis sõrmepaksuse hõreda kihi, mis kaob kiirelt. Õlle värvus - uduselt kollane. Aroom on mahlaselt hapukas, veidikese veiniäädika ja veelgi rohkem teeseene-joogi taoline.

Esmamekk on surisevalt hapukas ja keskmise kehaga. Keskmaitse on hapu, värske koduse sidrunilimonaadi taoline. Lõppmaitse toob ehedalt meelde lapsepõlve, mil vanaema aknalaual oli alati kolmeliitrine purgitäis teejooki, mille ülakihisi kosus rammus teeseenekiht. Järelmekk on lurisevalt mahlane, käärinud kasemahla ja kuiva valge veini segune.

Keskmise kehaga, ülemäära karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-vürtsikas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe.  Hapuõlu väga heas mahlases esitluses. Vänge hallitusjuustu kõrvale ideaalne kaaslane.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment