Sunday, December 13, 2015

Double Axe


Double Axe (Buxton, UK) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial IPA" ja hinnang 94 punkti!

Tootjainfo: "Recipe update and reduction in abv from 2014’s 13.6% to 10% for 2015."

Väike lihtne pudel, rohekas-kuldses gammas sildil humalakäbid. Kollaka varjundiga pöidlapaksune vahukiht on vägagi püsiv ja mingil määral ka klaasiseintele vahupitsi jättev. Õlle värvus - kirkalt oražikaskuldne merevaik. 

Aroom on raskepäraselt troopiline ja vaigune, siin segunevad mango, ananassikonserv, seedripähkel ja mustsõstar .... lisaks ka kodune pihlakavein.

Esmamekk on raske ja näksivalt mõrkjas. Keskmaitse voldib keele aeglase meelerahuga kokku, pistab taskusse ja kallab sinna peale taruvaigu peal laagerdunud pihlakaveini, pudistab samasse melonitükikesi ja hakib noaga ka pohlamarmelaadi. Lõppmaitse ... ummmm ... pihlakapovidlo ... männikasvud ... külmavõetud pohlad, sidrunikoor ja aprikoos. Keel on taskust välja roninud ja vaatab veidi heitunult ringi, et kas teda veel millegagi kollitatakse? No muidugi, järelmaitses sõidab tast hoolimatult üle traktor, mille roomikuteks on kadakavõrsed ja käru peal humalaseelikutes hulatüdrukud, õõtsudes adruse mereranna ja mustsõstrapõõsaste rütmis.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Oleks siin veidi rohkem mahlast hapukust sees, siis käiks kõhklemata "mega" välja, kuid ka praeguel kujul on see topeltIPAde supernäidis, mida mitte iga pruulikoda ei suuda järgi teha! Grillitud ananassiviilakas oleks vist päris mõnus ampsakas siia juurde või mis?
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment