Wednesday, December 30, 2015

Winterbier 2015 (Engelse Drop)


Winterbier 2015 (Emelisse, Holland) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Abt/Quadrupel" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Winterbier 2015, brewed with english licorice"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Kreemikat karva tihe vahukiht täidab ligi pool klaasis ja on väga püsiv ning tihedat vahujälge klaasiseintele jättev. Õlle värvus - kirkalt tume mahagonipunane.

Aroom, oisapoiss, see on põnev! Magusale karamellisele põhjale ladestuvad mitmed põnevad lisakihid - lagritsa läägevõitu mõrkjasmagusus, apteegitilli ja aniisi teravus ning kaneeline vürtsikus.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja tihkelt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on tuhm ja tume, puidune ja veidral kombel maltoosat meenutav. Lõppmaitse raske mõrkjas-magusus matab maitsenäsad kummalise kleepja vahaja vaigu alla, kuid selle sees liiguvad ringi aniisisädemed, mis torgivad keelt ja kiusavad keelekülgi. Järelmekk soendab tajutava alkoholiga keelepära ning meenutab taaskord maltoosadest tehtud kolme-neljakordseid tegelasi ... sihandne rontjas ja rühmakas, veidi karune ja kohmakas, kuid siis ki võluv.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja tihkelt õlise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtikas-mõrkja buketiga KUMMALINE rüübe, mille kohta ütleks ettevaatlikult "über", kuid seda vaid lagritsa kasutamise mõtte eest. Tulemus üldiselt on robustsepoolne ja kore nagu kodutu koer, keda tahaks küll silitada ... aga igaks juhuks teed seda vaid kinnastet käega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment