Wednesday, December 23, 2015

KuuseTaat

KuuseTaat (Raavo, Eesti) pdl 0,5 l. alc 6,8 %vol. Liigimääratlus: kuuse-eil? :)

Tootjainfo: "Kergelt ülekarboniseerunud mekutamise rüübe. Sisaldab: Adramees ja Munga Õlu maltoosakomplekte, 2015.a korjatud kuusekasve. Pärm: LaExtra"

Keskmist kasvu pudel, omanäolise lõikeha sildike, kiidan esi- ja tagasildi kasutamise eest! Õrnalt kollakat tooni vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua, jättes klaasiseintele taandudes kenakese mustri. Õlle värvus - uduselt oranžikas.

Aroomis domineerib mõnus kuusearoom, selle all on aga pisut kummaline magus, lausa veidi läägepoolne porgandilõhn? Ei-ei, Gambrinusele porgand väga meeldib igal moel, kuid siin on seda värskeltriivitud mahlase juurika aroomi kuidagi nätakalt palju

Esmamekk on keskmisest suts  raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, alguses kohutab keelt seesama üle-elusuurune porgand, kuid siis tõttab kohale kena kuuseke ja päästab päeva. Lõppmaitse on juba kenasti mõrkjas ja peamiselt kuusevaigune, magus foon seal taga on nüüd kõrvitsapüree taoline. Järelmekk mõjub hapukas-mõrkjalt, kuusemekk püsib mõnusalt kaua kurgus, pannes selle vürtsikalt õhetama.

Keskmisest raskema kehaga, veidi ülekarboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga vastuoluline, kuid siiski mõnus rüübe. Tunnustamist väärib see, et maltoosa mekk on õnnestunud täiesti ära peita, kuusevõrsete lisamine on väga väärt ja vana võte. Valitud pärm on aga praegu vist veidi vingerpussi mänginud, estrite rohkus muudab maitse kummaliseks.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment