Monday, December 14, 2015

Metsavana


Metsavana (Veldi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Pudelil liigimääratlus: "külmsuitsu ale", ratebeer ei tunne veel jooki.

Tootjainfo: "Koostisosad: odralinnas, rukkilinnas, vesi, suhkur, pärm, humal"

Ausalt öeldes hakkab mind vaevama küsimus - kas tõepoolest kasutab see pruulikoda KÕIKIDES oma õlledes rukkilinnaseid või ei viitsita lihtsalt teksti muuta?

Väike lihtne pudel, sildil pruulikojale omane haugsarveline põder, seekord pruunakal foonil. Sõrmepaksune valge vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - õhkõrna uduvinega kuldne. Aroom on leivane ja suitsune, magusakas ja õrnalt pärmine.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas, suitsune, sepikutaoliselt linnaseline ja karamelline. Lõppmaitse muutub magusakaks, ürdiseks ja maalähedaseks ... justkui istuks jahtunud tuleaseme kõrval ja nuusutaks sügise kõdunevate lehtede lõhna. Järelmekk on hapukas-mõrkjas ja kergelt vürtsikas, belgiapärase pärmi elementidega ja leivane.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga päris mõnus rüübe. Sobilik nii toeka seaprae kõrvale kui ka väikeste koduste suupistetega pikemaks istumimseks.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment