Thursday, December 17, 2015

Hercule


Hercule (Hopster, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "abbey dudbbel", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Hercule on kodumaiselt pruulitud Belgia Dubbel. särtsakas ning soojendav õlu külmal õhtul. Ideaalne iseseisvalt klaasist nautimiseks, suurepärane kaaslane verivorstide kõrvale ning julge saatja piparkookidele. Fantastiline BBQ-kamraad soojas Eestimaa suves. hercule on elav õlu, põhjas oleva pärmisademe serveerimine vastavalt maitseeelistusele. Tehtud vee, odra, pärmi, humalate ja karamellsuhkruga."

Väike lihtne pudel, sildil keegi Poirot' sarnane tegelane :) Sõrmepaksune kollakas vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kikralt punakaskuldne merevaik. Aroom on väga leebeke, magusakas, kommisuhkru ja iiriskommi taoline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse toob esile lõhnast tuttava iiriskommi, segades seda seekord vähese vaniljega. Lõppmaitse vürtsikas magusakas olek toob hooajale kohaselt esile jõululikud maitsed, mängides kaneeli ja vähese ingveriga (kuigi neid EI OLE siia jooki pandud). Järelmekk on mõnusalt mõrkjas, meenutades tumedaid rosinaid ja röstpähkleid.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga heal tasemel rüübe. Dubbel-tüüpi õllede aus ja tubli esindaja. Tumedas õlles mooritud jänesekoiva kõrvale vägagi sobilik klaasike.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment