Tuesday, August 30, 2016

Suur Paks Mastif 2014


Suur Paks Mastif 2014 (Lehe, Eesti) pdl 0,3 l. alc 9,6 %vol.

Ratebeeri liigimääratlus käib ilma aastaarvuta versiooni kohta, kuid eeldatavasti on see 2015.a lõpus väljalastud variant, mis sai tegelikult pudelisse 2014: odravein, hinnang 93 punkti.

Gambrinus on sama asja kirjeldanud siin. Ja pilooti siin.
Tootjainfo: "Inglise Mastif on suur koer ja niisama ringi jooksmas teda ei näe. Ta toimetab selles ilmas oma väärikas tempos. Samamoodi vajab aega aristokraatlike juurtega barleywine, mille valmimine võtab aastaid, kui mitte aastakümneid. Nautimiseks piisab ühest vabast õhtust, portveini klaasist ja mõnusa tulega kaminast.
Suur Paks Mastif on inglise barleywine, mille iseloom sünnib aastate jooksul. 2014. aastal pruulitud laar on küpsenud ühe aasta ja pruulmeistri arvates on tema paremad päevad veel ees. Nii jääb enamus pruulist paremat aega ootama."

Väike lihtne pudel, sildil eriti ülemuslik koeravolask aadlivapi najal. Kiidan pruulikoda selle ees, et aastaarv on nüüd sildil selgelt näha (seda sai neile eelmise aasta kirjutises soovitatud). Sentimeetrine kollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakas pronks. 

Aroom. Iiihhhaaa. Lapsepõlv! Kodune kukekomm!! Pihlakad ja kukekomm :)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja jõuliselt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse ... ohsedaheldimust. No kukekomm noh. Ja pihlakamarmelaad. Ja ... VAHTRASIIRUP! Paksuks keedetud vahtrasiirup! Ära tundsin selle mida algusest peale mälus otsisin. 

Lõppmaitse muutub mõrkjamaks, puidusemaks ja toekamaks. Samas tuleb istub su kõrvale väike hapukas maitsenüansike, patsutab õlale ja ütleb sosinal "pihlakas" ... aga sina kuuled "kuivatatu jõhvikas". Järelmekk on soe ja südamlik ja suur ja tõmbab keelega üle näo. No kuidas sa jätad nüüd naeratamata?

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe. Vahtrasiirupivein :) Jummel kui mõnus. 
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment