Wednesday, August 24, 2016

Mandrin au Chanvre


Mandrin au Chanvre (Dauphiné, Prantsusmaa) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang 38 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "The Mandrin Hemp is a golden beer forbidden taste, both refreshing and relaxing. It impresses with its slight bitterness and delicate flavor reminiscent of citrus notes."

Väike matsakas pudel, sildil mandariinimulli sees daam ja kanepileht. Erkvalge sentimeetrine vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt pronksikarva merevaik. Aroom ... ooo ... Kelluke! Või ei, see Tartu limonaad ikka! Ausõna selline kihisevalt limonaadilik, et paneb lausa naeratama. Ja see naeratus ei tule kanepist :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on magusaks, vähese suitsuse alatoooniga ja Merekivikesi meenutav. Lõppmaitse muutub suts mõrkjamaks, ürdisemaks, meenutades angervaksa ja raudrohtu. Järelmekk mõjub võrreldes eelmiste maitse-nüansikestega võrreldes suhteliselt igavalt,  lihtsalt kommisuhkruselt.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Heal tasemel põnev rüübe! Kuna vana Gambrinus ei tea kuidas maitseb kanep, siis ei oska öelda kas see ürdine pool tuleb just kõnealusest taimest, kuid limonaadilik ja hernekommilik maitse pani lõbusalt muhelema küll.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment