Tuesday, August 16, 2016

Fibonacci


Fibonacci (Bakunin, Venemaa / Läti) pdl 0,5 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 79 punkti.

Tootjainfo: "Imperial IPA hopped with blend of Chinook & Centennial, with Mosaic on dry-hop, using Fibonacci series (1,1,2,3,5,8)."

Keskmist kasvu pudel, lihtsa kuldlõikelise motiiviga mängiva disainiga sildikujundus. Valge vaht täidab pool klaasi, püsib päris kaua ja jätab taandudes tugeva vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt ja soojalt kuldne merevaik.

Aroom on magusakas-mõrkjas, mesilasvaha ja kuldsete õlgede, troopiliste puuviljade ja kaktuseõie lõhnane.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitses tuleb esiplaanile heinane mõrkjus, sellele sekundeerivad taruvaik ja mandariinikoor, mõõdukas marjane hapukus toob selle aga kenasti tasakaalu. Lõppmaitse on ürdiselt magusakas-mõrkjas, raudrohu ja kanarbiku segune. Järelmekk toob senisele heinase-puiduse pildi õnneks välja mahlasele greibisele lainele ning muudab kogu maitsepildi väga nauditavaks.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe. Tõsi küll, topelt-IPA'na ei ole see kraam küll veenev ... kuid ütle siia juurde lihtsalt "IPA" ja aplaus on garanteeritud. Siia juurde sooviks väikeseid anšoovisega täidetud oliive.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment