Sunday, August 21, 2016

Zaļā Bise (Green Bullet)


Zaļā Bise (Green Bullet) (Malduguns, Läti) pdl 0,5 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", koondhinnet veel pole.

Tootjainfo: "Single hop IPA that continiues a series of beers. One beer, but with different hop each time. This SIPA is with New Zealand’s finest Green Bullet.
IBU 60"

Keskmist kasvu pudel, sildil sellele seeriale iseloomulik roheline spriaal.Valge tihe vaht täidab üle poole klaasi, jättes taandudes mõningast vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž. 

Aroom ... oi kui põnevalt vürtsikas see on! Siin leiab muskaatpähklit, valget pipart, värskelt lõigatud muru, sidrunikoor, naati ... ja värskelt pressitud kapsamahla! :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja niiii vürtsika lõhna kohta üllatavalt pehme, suisa sametine. Keskmaitse toob veidi sisse sama muskaati ja kapsamahla, lisaks biskviiti ja pähkleid. Lõppmaitse on heinane ja mesine, mõrkjas-magusakas ja kreemine. Järelmekk mõjub vürtsikas-magusakalt, mängides sidrunikoore ja karamelliseerunud ahjuõunaga. 

Keskmisest suts raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe! See "über" tuleb peamisel aroomi eest, mille vürtsikas mitmekülgsus on lihtsalt hämmastav. Maitse on samas pigem tubli inglis bitter/IPA kanti, kuid kokku on tulemus igatahes mekutamist ja eelkõige nuuskimist väärt! Kõrvale võiks nt pakkuda ahjus küpsetatud baklažaani lambahakkliha täidisega.
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment