Monday, August 8, 2016

Keisri Hull


Keisri Hull (Victory Art / Õllenaut, Venemaa, Eesti) pdl 0,44 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale" ja hinnang 56 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Keisri hull (The Czar's Madman) - Imperial dark seyzon - EDF 18% alc. 9.0%. Brewed in collaboration with the Estonian Brewers Õllenaut. Swar this seyzon by the rules of black ipa - with a minimum number of dark malt, with the addition of a large part of wheat malt. After the Brewers worked seyzonnye special yeast at extremely high temperatures, as a result of issuing a dry beer with the aroma of the full specific esters typical of farmers ales. And in the end - delicates dry hopping American classic.
IBU 25"

Vahepealset mõõtu madalakaelaline pudel, mustvalgel sildil keski segane sulemees. Hallikaspruun vaht täidab üle poole klaasist, vajudes üsna kiirelt kirmeks. Õlle värvus - tuhm tumepruun. Aroom on hapukas-magusakas, meenutades konservõunu ja kuivatatud pirni.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja karameljalt magusakas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas. Hmm. See on tõesti pigem põnev segu saisonist ja black IPA'st kui "belgia kange eil" nagu RB seda määratleb. Siit leiab röstiseid-mõrkjaid toone, mida röst-IPA'lt ootad ... ja hapukat vürtsikust, mis saisonilt omane. 

Lõppmaitse paneb end kohe põhjalikult uurima ... oi siin on mitmeid kihte ja kihikesi. Hapukas põhitoon meenutab hapendatud õunu, sellele lisanduv mõrkjus annab juurde õrnalt suitsust puitu ... justkui oleks keegi üleeila õunapuuoksi põletanud ja see vine on siiani riietes ja keeltel. Järelemekk laskub rohkem maalähedaseks, mõrkjas-hapukaks, ahjus küpsetatud taliõuna ja haputaignast tehtud koduse leiva taoliseks.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜLIPÕNEV RÜÜBE! 

Vaata siin peab kohe lausa seletama, miks ma ei kasuta tavapärast mõõdupuud "unter-OK-hea-über-mega" ... sest see jook on ristsugutis! Ühegi puhta stiili järgi võttes pole ta üleüldse õige. Nii et hull on see tegu tõesti. Ja et kuna ta on "imperiaalne", siis on nimetus "Keisri Hull" kui rusikas silmaauku! 

Kui keegi läheb seda jooki nüüd hindama vaid RB määratluse "strong belgian ale" järgi, otsides ... nomaeitea ... Duveli sarnast jooki, siis ta ilmselt pettub ja lajatab madala hinde. See jook on positiivselt hull! Samas võiks ta veidi veel hullem olla, et panna vana Gambrinust karjatama "MEGA"!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment