Friday, August 12, 2016

Soulmate


Soulmate (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Saison with Chinook & Citra and orange peel."

Väike lihtne pudel, roosal sildil käeraudadega ühendet käed. Erkvalge vaht täidab pool klaasi, vajub küll hõredaks, ent püsib üsna kenasti. Õlle värvus - õrna uduvinega kuldne. Aroom on saisonile omaselt mõrkjas-hapukas, vähese sädelusega ja veidi lubatud apelsinikoort on ka tunda. Huvitavalt kombel on aga ka mingi ... eee ... sidruniga koorejäätise taoline pehme kreemikus ka tunda, mida ei oskaks selle stiiliga kuidagi siduda.

Esmamekk on keskmise kehaga ja puuviljaselt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on alul kreemikas, kuid siis löövad sellest läbi vürtsikas-mõrkjad sädemed, apelsinikoorest nõrguvad kuldsed õlitilgad ja mingi põnev ürdine mõrkjus ... raudrohuõisi meenutav meeldivalt väntske ja pikalt keelele takerduv. Lõppmaitse puhub rõõmsalt hapukat kasetohust vilespilli ja tilistab vaskset vürtsikellukest rütmiks kaasa. Järelmekk muutub eelnevaga võrreldes üsna pehmeks, kreemiseks ja ümaraks. Vaid mõrkjas vürtsikus jääb meenutama värskelt rebitud apelsinikoort.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga hea tasandi rüübe. Saisoni värskust matab veidi kummaline kreemisus ja apelsinikoore õline mõrkjus. Kuid üldmulje on kindlasti positiivne. Pakkuda koos grillitud kitsejuustuga.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment