Friday, August 5, 2016

Punaste õhtute purpur

Punaste õhtute purpur (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Liigimääratlus: bock

Tootjainfo: "Vesi, odralinnased, Tettnag ja Hallertau Bavaria humalad, pärm"

Väike lihte pudel, ilmselt üks nunnuma kujundusega bock-õlle silte mida näha on olnud :) Paraku saab see silt kohe rikutud. Vahuvulkaan katab kõik, aga õnneks enam mitte laua, sest vana Gambrinus on õppimisvõimeline ja võttis kandiku avamisel pudeli alla. Klaasi jõudev vahukiht on hõre ja kaob kiirelt. Õlle värvus - uduselt oranž. Aroom on leebelt, aga meeldivalt hapukas-magusakas, klaas-kommi meenutav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-vürtsikas, meeldivalt karameljas, heledaid rosinaid ja mangodžemmi meenutav. Lõppmaitse toob sisse mõrkjamaid, pähkliseid noote, mille puidune raskus senist magusust tasakaalustavad. Järelmekk on hapukas-vürtsikas, meeldivalt kosutav ja veidi keelepära parkiv.

Keskmise kehaga, ülekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga Meeldiv rüübe. Kui ta nii ülemeelikult poleks pudelist välja karanud ja seega ka pudelipõhjast mudru üles löönud, oleks ilmselt veel paremal arvamusel. Praegu ei osaks muuseas jooki bockiks nimetada, see oleks võinud ka "amber ale" silti kanda.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment