Monday, August 22, 2016

Blonde (Moulins d’Ascq)


Blonde (Moulins d’Ascq, Prantsusmaa) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bière de Garde" ja hinnag 49 punkti.

Tootjainfo: "Moulins d’Ascq is a top-fermenting beer, based on malt and hops of certified biological growing. Natural beer, not pasteurised, not filtered, one should serve relatively cool (8-10°C)"

Väike lihtne pudel, sildil veskid. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on hapukas, hapendatud õunu meenutav. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitse ... hmm ... see on ju täitsa põnev ... kui sulle meeldivad hapendatu õunad ja eriti see va hapendamisvedelik - hapukas ja vürtsikas, isegi (tajuhäirena) soolakas nüanss tuleb esile. Lõppmaitse hapukas-mõrkjas kääritusvedelik omandab ürdise ja sidrunheinaliku oleku. Järelmekk on hapukas-vürtsikas ja päääris kaua kestev.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Põnev rüübe! Vana Gambrinus pole nüüd kindel, kas sõna "hea" on päris adekvaatne siinkohal, kuid igatahes meeldejäävalt teistsugune klaasitäis väärib igatahes tunnustamist. Kerge pasteedisaiake siis kõrvale ja elu oleks päris kena.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment