Sunday, August 14, 2016

Ruination Double IPA 2.0


Ruination Double IPA 2.0 (Stone Brewing, US) prk 0,33 l. alc 8,2 % Liigimääratlus: topelt-IPA. Ratebeeris hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "AZACCA, CITRA, MAGNUM, NUGGET, CENTENNIAL & SIMCOE
Stone Ruination IPA was the first full-time brewed and bottled West Coast double IPA on the planet. As craft beer has evolved over the years, so too have techniques for maximizing hop flavors and aromas. For the second incarnation of our groundbreaking India pale ale, we employed dry hopping and hop bursting to squeeze every last drop of piney, citrusy, tropical essence from the hops that give this beer its incredible character. We’ve also updated the name to reflect the imperial-level intensity that’s evident in every sip. Join us in cheering this, the second stanza in our “Liquid Poem to the Glory of the Hop.”"

Ausalt öeldes on vana Gambrinus veidi segaduses. Kuskohast saab välja lugeda, et seesinane purgike sisaldab justnimelt "2.0" versiooni? Praegu tuleb lihtsalt uskuda maaletoojat, kes nii väidab.

Igatahes saab nüüd kaude võrrelda kaks aastat tagasi proovitud versiooniga. Kahjuks mitte otse, kõrvuti klaasidest, vaid võrreldes eelmise korra kirjeldusega.

Väike purk, sildil pruulikoja tunnuskoll. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on magusakas-mõrkjas, tihke ja täidlane, tikrimoosi ja pirnimarmelaadi taoline, sekka näpuotsaga kuuseokkaid.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on mõrkjas, vaigune, kleepjalt ananassine, tsitruseline, koos koortega keedetud apelsinimarmelaadi taoline. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks ja hapukamaks, meenutades greibikoore sisekülje nätsakust, puidune ja huvitaval kombel vähekese lagritsase nüansiga. Järelmekk on mõrkjas, kuivapoolne, puidune ja rosinane, kuivatatud virsikud ja rosmariiniokkake.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja samas õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Vat siin tuleb ilmselt tõdeda seda et vana Gambrinuse keel on panetunud, kahe-aasta-tagust "FENOMENAALNE MEGARÜÜBE! " taolist röögatust enam see jook esile ei kutsu. Aga no on hea, kohe ikka üüüberhea ikkagi. TopeltIPAde musternäidis. Aga mitte ülevõlli :)
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment